dijous, 19 d’agost del 2010

La naturalesa i l'art

Camp de blat amb xiprers a prop d'Eygaliers. Vincent Van Gogh. Metropolitan Museum of Art, Manhattan.New York



M'agrada la naturalesa i els éssers vius, saber com són i les causes últimes del seu funcionament, això és el que em va fer estudiar la carrera de Biologia. Per conèixer-la i comprendre-la no hi ha res com contemplar-la, gaudir de la seva bellesa, observar l'activitat i el comportament dels éssers vius.  A vegades és dura, d'altres manifesta tota la seva força i ens fa sentir molt petits, unes altres és serena i t'omple de tranquil·litat, les sensacions són moltes i diverses. Això, també depèn del nostre estat d'ànim i dels ulls amb que ens ho mirem però, sempre és apassionant i mai no em deixa indiferent.

I parlant de mirades, no sabeu l'enveja sana que em fan els artistes que saben reflectir aquestes sensacions en les seves obres. Tinc formació científica i gairebé gens d'artística, però m'interessa molt la relació de la naturalesa i l'art, com ha servit i serveix de font d'inspiració a la música, literatura, pintura, escultura,  l'arquitectura, i també a la fotografia i el cinema. 

Per tot això, aprofitant els últims dies de vacances posaré algunes de les obres que més m'agraden. Començarem amb la pintura, avui Vincent  Van Gogh (1853-1890). Gaudiu-ne força.



Avinguda en el Parc






Paisatge marí a Saintes  Maries II






Aquí només hi ha una petita selecció, si us agrada Van Gogh trobareu tota la seva obra en la web d'aquestes fotografies, us la recomano.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada