Inici

Hola, benvinguts al bloc. Aquest bloc està pensat per posar noticies, comentaris breus sobre aspectes de ciències naturals, activitats fetes amb els alumnes... per això va dirigit a ells en primer lloc, però també a tothom que li pugui interessar.

dimecres, 31 d’agost del 2011

Naturalesa i pintura 3

Paul Gauguin

No podia acabar les vacances sense fer una entrada de naturalesa i art, continuo amb la pintura i els postimpressionistes,  aquest cop li toca a Paul Gauguin (1848-1903). Neix a Paris i sorprén que al 1882 deixi el seu treball a la borsa per dedicar-se totalment a la pintura. És amic d'en Vincent van Gogh i conviuen dos anys a Arles (1888) l'amistat però, es trenca pel fort caràcter de tots dos. Al 1891 marxa a Tahití arruinat i pinta molts dels seus quadres més coneguts.Gauguin només torna un cop a França i passarà la resta de la seva vida a la Polinèsia francesa.
Us poso una selecció de les seves obres en ordre cronològic, potser no són les més conegudes però és una tria dels paisatges i natura que més m'han captivat



































Les dues últimes pintures les he tret de la pàgina Paul Gauguin. The complete works  
us la recomano si voleu veure totes les seves obres. No he posat l'any perquè no hi constava, però m'han agradat força i per això les hi he afegit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada