Inici

Hola, benvinguts al bloc. Aquest bloc està pensat per posar noticies, comentaris breus sobre aspectes de ciències naturals, activitats fetes amb els alumnes... per això va dirigit a ells en primer lloc, però també a tothom que li pugui interessar.

diumenge, 22 d’agost del 2010

Naturalesa i pintura 2



L'altre dia vaig posar imatges de Van Gogh, pintor post-impressionista. Avui li toca a Claude Monet (1840-1926) pintor francès considerat el pare de l'Impressionisme. És principalment paisatgista i "jardiner", li agradaven molt les plantes i les flors, com ho mostra el seu Jardí de la casa de Giverny que va pintar en molts quadres i que es pot visitar.  La primera imatge, Vista de Rouelles, correspon a un quadre que va pintar quan només tenia 17 anys. Oi que sembla una fotografia?. Els quadres que venen a continuació són mostra de  diferents períodes de l'artista i es pot veure la seva evolució.


Barques vermelles a Argentouil


Iris en el Jardí de Monet


Camp de roselles a Argentouil


Primavera 1875


Nenúfars 5







El Penya-segat de Dieppe


La bassa de Montgeron


El camí a la cala Pourville


Llenyataires al bosc de Fontainebleau


Realment fer una tria de quadres de Monet se'm fa difícil, perquè n'hi ha molts que m'agraden. Si voleu veure'n més consulteu aquesta pàgina.
Us deixo amb una frase del propi Monet que defineix la seva atracció per la natura i que he trobat en un bloc que us recomano per la seva sensibilitat i els seus continguts: flores y palabras.


"Je dois peut-être aux fleurs d’avoir été peintre". Claude Monet (pot ser que li degui a les flors l'haver estat pintor)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada