Inici

Hola, benvinguts al bloc. Aquest bloc està pensat per posar noticies, comentaris breus sobre aspectes de ciències naturals, activitats fetes amb els alumnes... per això va dirigit a ells en primer lloc, però també a tothom que li pugui interessar.

dilluns, 4 de març del 2013

El barri de la Ribera i el Born

En una de les passejades per Barcelona entrant per l'Arc del Triomf i dirigint-nos cap a la Via Laietana, arribem al barri de Sant Pere, un nucli que forma part del barri de La Ribera, dins del districte de Ciutat Vella. En aquest barri hi trobem la plaça de Sant Pere, amb l'esglesia de Sant Pere de les Puel·les i diversos carrers que duen el nom de Sant Pere (Sant Pere més alt, Sant Pere del mig, Sant Pere més baix...). En el Carrer de Sant Pere més alt i a la façana d'una de les cases es troba un relleu força ben conservat, i el passatge Sert que comunica amb el carrer Trafalgar.



Esglesia Sant Pere de les Puel·les

font de la plaça de Sant Pere
Lateral esglesia de Sant Pere de les Puel·les

Relleu façana Carrer Sant Pere més alt

Passatge  Sert
En aquest barri hi ha un munt de carrers molt estrets i plens d'encant com mostren aquestes fotografies. Molts d'ells tenen nom d'oficis


Carrer dels Blanquers


Al final del carrer dels Carders es troba la capella d'en Marcús una de les més antigues de Barcelona


Capella d'en Marcús
Capella d'en Marcús
Carrer d'en Marcús


Un dels carrers més coneguts és el carrer Moncada. Els seus palaus, avui s'han transformat en museus. El més conegut és el museu Picasso, però n'hi ha un que potser no es coneix tant, és el museu del Mamut. Si en voleu saber més d'aquest museu podeu consultar la seva pàgina web  http://www.museodelmamut.com/ca



Museu del Mamut al Carrer Moncada


Una de les joies modernistes d'aquest barri és el Palau de la Música, a ell i a altres racons d'aquest barri els dedicaré noves entrades.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada